Pagina's

Zoeken in deze blog

maandag 15 maart 2010

Het opnieuw fietsen is volop terug gestart. De eerste rit was heel zwaar en volledig verkeerd om te starten. We deden die dag 42km met een gemiddeld van 16p/u.dit was een veel te zware start. Intussen hebben we al een 5tal trips achter de rug ,gemiddeld 35 km aan een lager gemiddelde en samen met Jean-Marie gaat dit uitstekend.
Het nieuws van dit weekend is een familiedrama in Bilzen.
Opvallend is dat mensen die dikwijls vertellen dat ze een overvaller zouden neerschieten, nu zelf een strengere wapenwet zouden willen. En zo een wapenwet kan niet streng genoeg zijn. veel mensen zouden nog leven als niet iedere Pipo zomaar aan een wapen kan geraken. Dit is deze week ook nog bewezen toen een moeder van twee kindjes vermoord werd met het wapen dat werd buitgemaakt bij een juwelier overval.Dus het zgz beschermwapen van de juwelier werd een onschuldige vrouw fataal, ik vind dat die juwelier ook een straf verdient wegens het niet kunnen beheren van een dodelijk wapen!

maandag 8 maart 2010

Een diamantair wordt gegijzeld samen met zijn familie, en moet voor heel veel geld "diamantjes" afstaan. Dit is natuurlijk heel erg! Vandaag klaagt de diamantwereld over gebrekkige veiligheid in Belgie. Heel het land in rep en roer want ocharme ze hebben de rijkaards bestolen en onder zachte druk zullen er verscherpte veiligheidsmaatregels genomen worden. Nochthans de landen waar deze rijke diamantairs vandaan komen zijn zeker nog minder veilig ( o.a Israel, India)En hebben de nabestaanden van de slachtoffers van Janssen geklaagd over slechte veiligheid? Zijn diamanten belangrijker dan mensen? Neen dus! Maar rijke diamantairs zijn belangrijker dan de man in de straat! Vind ik dus heel erg!

donderdag 4 maart 2010

Gisteren 3 maart 2010 een einde gemaakt aan de fiets-winterstop.
Bedoeling was opnieuw een beetje gewoon raken aan de fiets en op het gemak een 25 tal km.
Het draaide anders uit het werd 45 km aan een veel te hoog tempo als eerste rit (16km p/u)
Gevolg: ik stik kapot en de laatste km kon ik zelfs niet meer een lucifertje oprijden zonder schakelen.
Nu maar hopen dat het zo moet een eerst training en dat binnenkort 20 p/u geen probleem meer is.