Pagina's

Zoeken in deze blog

dinsdag 20 april 2010

vulkaanstof

Sinds Donderdag 15 april hangt er een stofwolk hoog boven ons. De boosdoener is de vulkaan Eyjafjallajökull uit Ijsland.Geen vliegtuig mag op of af met als gevolg gestrande toeristen(paasvakantie) en 10 duizenden uitgestelde vluchten over heel Europa en een stukje van de rest van de wereld. Toch geweldig dat de natuur alle techno eens de baas kan zijn ! Vandaag 20 april zouden de eerste vliegtuigen weer hun werk gaan doen maar een zeker risico blijft er, en in sommige zones mag nog niet worden gevlogen.

donderdag 8 april 2010

Zondag 11 april opening van tentoonstelling bloesem voor mij de derde deelname.
Dit is ons cv dat we als groep gebruiken om ons aan mogelijke expo locaties voor te stellen.

Sedert een drietal jaren is de Academie Tongeren gestart met een cursus Digitale Vormgeving.

Een viertal studenten die vanaf de start aan deze cursus deelnemen profileren zich steeds meer met eigen werk en kunstuitingen die een steeds persoonlijker karakter krijgen.

Dat is de afgelopen jaren o.a. tot uiting gekomen in een toenemende interesse van derden in hun werk hetgeen o.a. heeft geleid tot uitnodigingen om deel te nemen aan talloze kunstmanifestaties en exposities zoals in Borgloon (B) “Bloesemimpressies” (reeds voor de derde keer!) en in Tongeren (B) “Kunstpruuve”.

Digitale beelden die verwoorden. Digitale beelden die de inspiratie zijn voor verandering, vernieuwing en schoonheid. Ieder vanuit zijn perspectief en vanuit zijn behoefte.

De Academie Tongeren begeleidt, stuurt en legt de lat steeds hoger, met andere woorden: probeert het maximale uit deze groep te halen en hen verder te laten groeien naar zelfstandigheid en het leren ontdekken en toepassen van een eigen stijl.

Behoeftes veranderen, de afmetingen van het werk neemt toe. Men voelt zich zekerder en meer overtuigd van het eigen product. Eigen initiatieven krijgen vorm.

Meer werk van deze cursisten is te zien op de site www.digivorm.net

Het betreft hier: Jef Dirix (B), Joop Deen, Rob van Dijk en Peter Geurten